Hyppää sisältöön

Urapalvelu ja tukea työllistymiseen

Haetko töitä tai haluat kehittää osaamistasi? PAMin urapalvelu auttaa, kun etsit uutta suuntaa työelämässä tai haluat kartoittaa omia vahvuuksiasi. Urapalvelusta saat myös neuvoja ja apua, jos olet työttömyysuhan alla, jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan.

Urapalvelut ovat PAMin jäsenille ilmaisia. PAMin työpaikkasivustolta löydät kaikki palvelualan avoimet työpaikat. 

Urapalvelu – ilmaista henkilökohtaista valmennusta 

PAMin henkilökohtainen valmennus auttaa sinua löytämään omat vahvuutesi. Valmennuksen avulla tunnistat paremmin oman osaamisesi ja saat hyödyllisiä vinkkejä niin omaan työhösi kuin työuralla etenemiseen. 

Valmentaja auttaa sinua pohdinnoissa ja käytännön toimissa kohti uusia tavoitteita. Saat tukea esimerkiksi työnhakuun tai opiskelumahdollisuuksien kartoittamiseen. 

Näin kirjaudut palveluun 

Kun varaat ajan valmennukseen, lataat aineistoja materiaalipankista tai haluat käyttää videohaastattelusimulaattoria, sinut ohjataan vahvaan tunnistautumiseen jäsenyyden varmentamiseksi. Kirjautuminen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tule mukaan!

Henkilökohtaisessa valmennuksessa saat apua muun muassa työnhakuusi ja osaamisesi kehittämiseen (esim. opiskeluihin liittyen).

Valmentajina toimivat uravalmentajat, jotka auttavat sinua työnhaussasi. Luottamushenkilöille tarjoamme myös uravalmennusta. Valmentajamme tuntevat hyvin tukiviidakon (aikuisopiskelu, opiskelu työttömänä työnhakijana, soviteltu päiväraha jne.), joten saat selvyyden näihinkin asioihin.

Valmennus tapahtuu videovastaanotolla, joten voit osallistua valmennukseen mistä vain. Valmennus on maksutonta.

Oman osaamisen hahmottaminen voi olla haasteellista. Missä olen hyvä ja mikä ehkä vaatisi kehittämistä, millaisia ovat omat henkilökohtaisiin piirteisiini liittyvät kyvyt?

Työ- ja opiskeluhistoria on helppo tuoda esille, mutta miten tunnistat omat kykysi ja ne piirteet, jotka sinusta tekevät ainutlaatuisen. Opiskelumateriaalin avulla pääset hahmottamaan paremmin omaa olemassa olevaa osaamistasi ja vahvuuksiasi. Näiden ominaisuuksien tunnistaminen kasvattaa arvostusta itseäsi kohtaan ja luo hyvän perustan siihen, miten haluat kehittyä työssäsi ja mitä kerrot itsestäsi mahdollisessa työhaastattelussa.

Sinä osaat!   
 
Pienryhmän tarkoituksena on auttaa sinua tunnistamaan oma osaamisesi ja löytää osaamistasi vastaava työpaikka. Saat samalla apua myös osaamisesi kehittämiseen (opiskelu) ja osaamisesi sanoittamiseen (työnhakuasiakirjat). 

Tämä pienryhmä on kohdistettu palvelualoilla työskenteleville, jotka haluavat kartoittaa & kehittää omaa osaamistaan. Voit olla työnhakija, työssä oleva tai opiskelija, joka pohtii työnhakua.  

Ryhmässä saat konkreettisia vinkkejä valmentajalta ja pääset vaihtamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa. Ryhmissä vierailee palvelualan rekrytoija, joka kertoo rekrytoijan näkemyksen vakuuttavista työnhakuasiakirjoista. Saat mahdollisuuden kysyä rekrytoijalta työnhausta 

Syksyn pienryhmä tapaa kolme kertaa. Voit ilmoittautua mukaan vaikka heti!

Ma 23.9. klo 10 – 12
Apua osaamisen tunnistamiseen ja sen kehittämiseen Ensimmäisellä kerralla saat konkreettista apua oman osaamisesi tunnistamiseen. Käymme läpi myös millaisia opiskelumahdollisuuksia sinulla on aikuisopiskelijana. 

Ma 30.9. klo 10-12
Kerro osaamisestasi!  Apua työhakemuksen kirjoittamiseen 
Toisella kerralla iskemme työhakemuksen kimppuun. Valmentaja auttaa sinua konkreettisesti työhakemuksen kirjoittamisessa. Saat tukea myös ryhmän muilta osallistujilta. Työhakemuksen kirjoittamisen lisäksi tutustumme kattavasti eri työnhakukanaviin (myös piilotyöpaikat) 

Ma 7.10. klo 10-12
Kerro lisää! Apua CV:n ja somen tekstien tuottamiseen 
Kolmannella kerralla tutustumme ensisijaisesti CV:n maailmaan. Opit tekemään positiivisesti erottuvan CV:n . Käymme läpi myös erilaisia rekrylomakkeita ja miten asiasanojen käyttö ohjaa rekrytoijaa. Ryhmän toiveista riippuen valmentaja auttaa myös somepofiilien kanssa (esim. LinkedIn) 

Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Otamme myös varasijalle. Saat ilmoittautumisesi jälkeen viestin, jossa kerromme ryhmän tilanteen. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi linkin ensimmäiseen etätapaamiseen. Ryhmän vetäjä on linjoilla 15 min ennen ryhmän alkamista. Tarkistathan, että saat ilmoittautumisesi jälkeen viestit omaan sähköpostiisi, se varmistaa, että antamasi sähköpostiosoite on oikein.  Saat edellisenä päivänä ennen pienryhmän tapaamista muistutusviestin sähköpostiisi, mutta suosittelemme merkkaamaan ajan jo kalenteriin. Mukavaa, että olet mukana! 

Pienryhmiä luotsaa valmentaja Susan Calonius 

Korona kasvatti etätyön ja etätyöhaastattelujen määrää. Molemmat ovat tulleet jäädäkseen. Pääset harjoittelemaan videotyöhaastattelua kolmella eri kielellä autenttisessa ympäristössä. Toteutamme videohaastattelusimulaattorin rekrytoijien suosimalla alustalla Recrightilla. Treenaa itsenäisesti tai henkilökohtaisen valmentajasi kanssa.

Lataa CV- ja työhakemuspohjat, hyödynnä piilotyöpaikkalistoja ja tutustu Canvan käyttöön. Voit hyödyntää materiaalipankkia 24/7. Materiaali sopii itsenäiseen työskentelyyn ja toimii myös henkilökohtaisen valmennuksen tukena.

Tarjoamme tukea luottamushenkilöille 24/7 verkkokurssien muodossa. Materiaali sopii itsenäiseen työskentelyyn ja chatin avulla saat valmentajiin yhteyden. Tarkista myös muut liiton tarjoamat kurssit!

Tällä verkkokurssilla opit paremmaksi (kesä)työnhakijaksi. Kurssi on räätälöity nuorille kesätyönhakua ajatellen, mutta samoja taitoja voit hyödyntää myös myöhemmin elämässä.

Kurssin kokonaiskesto on 30 min ja voit ladata kurssilta työnhakuasiakirjat työnhakusi tueksi. Lisäksi saat paljon hyödyllistä tietoa ihan verokortin tilaamisesta lähtien.

Palvelualan työpaikat

PAMin työpaikkasivuston kautta pääset kätevästi hakemaan oman alasi työpaikkoja. Voit rajata hakutulokset esimerkiksi sijainnin, ammattialan, työsuhdemuodon tai yrityksen mukaan.

Myyttejä ja totuuksia -podcast kuunneltavissa!

Tässä podcastissa kumotaan myyttejä, joita palvelualojen ammattiliittoon, sen toimintaan ja tapoihin liittyy. Kannattaako liittoon liittyä vai puhuuko se vain jargonia?  Onko luottamusmies töissä 24/7? Tarvitaanko palvelualoilla mitään osaamista vai onko se vain läpikulkumatka? Kaikissa jaksoissa mukana vieraita luottamushenkilöistä eri palvelualojen ammattilaisiin.

Haku