Hyppää sisältöön
Artikkelit

25.11.2023 08:23

Osallistu piparkakkukilpailuun 

Virittäydy joulun tunnelmaan leipomalla PAM-piparkakut ja lähetä meille kuva piparkakkuluomuksestasi 17.12. mennessä. Luovimmat teokset palkitaan! 

Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja leivo PAM-piparkakut. Aihe voi olla mitä tahansa PAMiin liittyvää.  

Piparkakkukilpailun voittaja palkitaan 50 euron arvoisella lahjakortilla, sekä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet 30 euron lahjakortilla. Kilpailun raati valitsee voittajat maanantaina 18.12.  

Osallistu kilpailuun 17.12. mennessä lähettämällä kuva piparkakkuluomuksestasi, lyhyt tarina tai kuvaus työstäsi sekä yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen viestinta@pam.fi. Kilpailu on avoin kaikille PAMin jäsenille. 

Julkaisemme voittajat sekä kuvia kilpailuun tulleista luomuksista verkkosivuillamme ja sometileillä jouluviikolla 51.  

Paraisten piparkakkuohje on yksi Marttojen suosituimmista resepteistä. Nappaa tästä ohje ja päästä luovuutesi valloilleen!  
 

Paraisten piparkakut 

Valmistusohje 

1 1/2 dl siirappia 
200 g (2 1/3 dl) sokeria 
250 g voita 
2 tl kanelia 
2 tl inkivääriä 
2 tl neilikkaa 
1 rkl pomeranssinkuorta 
2 munaa 
3 tl soodaa 
1/2 kg vehnäjauhoja 

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet. 
  1. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos. 
  1. Anna taikinan kovettua seuraavaan päivään. 
  1. Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi. 
  1. Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla kakkuja ja paista 200°C:ssa 5-8 minuuttia. 

Piparkakkujen kuorrute 

2 dl tomusokeria 
1-2 rkl vettä 

  1. Mittaa tomusokeri kulhoon. 
  1. Sekoita joukkoon kylmää vettä pikkuhiljaa, kunnes tahna on sopivan paksuista. Jos kuorrutuksesta tulee liian löysää, lisää tomusokeria. 
  1. Lusikoi kuorrute esimerkiksi pieneen pakastepussiin ja leikkaa sen yksi kulma auki. Piparkakkujen koristelu voi alkaa! 

Avainsanat:

jäsenyys vapaa-aika

Haku