Etusivu » Ajankohtaista » Uutishuone » “On kiva oppia lisää ruoista ja viineistä” Artikkelit 17.03.2025 16:01 ”On kiva oppia lisää ruoista ja viineistä” Tarjoilijan työssä Sarah Anoz-Kero saa olla oma itsensä, heittäytyä asiakasporukoiden tunnelmaan ja oppia uutta. Hän liittyi hiljattain PAMiin, sillä hän haluaa olla mukana tukemassa parempaa työelämää ja tietää, että liitto on työntekijöiden puolella. ”Olen alunperin kotoisin Torniosta. Neljä vuotta sitten hain hiukan vitsillä töihin yhteen helsinkiläiseen ravintolaan. Yllätyksekseni sain työpaikan ja muutin Oulusta pääkaupunkiseudulle parissa viikossa. Työskentelen tällä hetkellä tarjoilijana Viikinkiravintola Haraldin Helsingin pisteessä. Tämä on neljäs ravintola-alan työpaikkani. Tykkään puhua pälpättää, ja tässä työssä siitä on etua. Viikinkiravintolassa saa olla rempseä ja jokainen voi palvella omalla tyylillään. Ei tarvitse olla liian varovainen. Meillä on mukava asiakaskunta. Lempparini on isot ryhmät, kuten vaikka polttariporukat. He ovat viettämässä hauskaa iltaa, on mukava tulla siihen, heittää vitsiä ja saada koko porukka nauramaan. Pari kertaa vuodessa saamme perehdytyksen uuteen ruokalistaan. Lisäksi on viinimaistelut ja -koulutukset. On kiva oppia lisää ruoista ja viineistä ja päästä kertomaan niistä asiakkaille. Liityin PAMin jäseneksi kuukausi sitten – viimein! Myös vanhempani ovat olleet aikoinaan ravintola-alalla ja he ovat ovat aina toitottaneet, miten tärkeää on kuulua liittoon. Päätökseni taustalla oli tilanne yhteiskunnassa. Haluan olla tukemassa parempaa työelämää ja tiedän myös, että ravintoloiden työoloissa voi olla haasteita. PAM on meidän puolella. ” Sarah Anoz-Kero • Työskentelee tarjoilijana Viikinkiravintola Haraldissa Helsingissä. • Perheeseen kuuluu aviomies ja rottweiler Inzo. • Harrastaa pitkiä koiralenkkejä, salilla käymistä, lukemista, piirtämistä ja kesän tullen yrttien ja tomaattien kasvatusta. Liity jäseneksi PAM on ammattiliittosi, jos työskentelet yksityisellä palvelualalla esimerkiksi myyjänä, siivoojana, tarjoilijana, kokkina, vartijana tai kiinteistönhoitajana. Neuvottelemme sinun työehdoistasi. Lue lisää ja liity Kuva: Anna AutioTeksti: Marjukka Kähönen Avainsanat: jäsenyys matkailu- ja ravintola-ala Mitä pidit tästä sisällöstä? Reaktio(Pakollinen) Tämä oli hyödyllinen Pidin kovasti tästä sisällöstä En ymmärtänyt Ei ollut hyödyllinen Kommentti (valinnainen) Jaa Lue seuraavaksi Uutiset matkailu- ja ravintola-ala matkailu- ja ravintola-alan esihenkilöt työehtosopimusneuvottelut Matkailu- ja ravintola-alan tes-neuvottelut jatkuivat 12.3.2025 Artikkelit jäsenyys kaupan ala työehtosopimus Palkankorotuksia, parempaa turvaa ja lisää joustavuutta arkeen 7.3.2025 Tiedotteet matkailu- ja ravintola-ala matkailu- ja ravintola-alan esihenkilöt työehtosopimusneuvottelut Matkailu- ja ravintola-alan työehtosopimusneuvottelut alkoivat – ”Houkuttelevat työehdot tukevat alan kasvua ja kehitystä” 27.2.2025 Näytä kaikki
Uutiset matkailu- ja ravintola-ala matkailu- ja ravintola-alan esihenkilöt työehtosopimusneuvottelut Matkailu- ja ravintola-alan tes-neuvottelut jatkuivat 12.3.2025
Artikkelit jäsenyys kaupan ala työehtosopimus Palkankorotuksia, parempaa turvaa ja lisää joustavuutta arkeen 7.3.2025
Tiedotteet matkailu- ja ravintola-ala matkailu- ja ravintola-alan esihenkilöt työehtosopimusneuvottelut Matkailu- ja ravintola-alan työehtosopimusneuvottelut alkoivat – ”Houkuttelevat työehdot tukevat alan kasvua ja kehitystä” 27.2.2025