Hyppää sisältöön
Uutiset

02.10.2024 16:30

Mikko Laakkonen PAMin koulutuspäälliköksi: ”Koulutuksen on oltava kiinteä osa jäsenyyttä”

Uusi koulutuspäällikkö toivoo, että koulutukset ovat tulevaisuudessa yhä merkittävämpi osa PAMin jäsenyyttä. Samalla koulutusten on  kehityttävä ennakoimaan yhä nopeammin muuttuvaa työelämää.

PAMin koulutuspäällikkö Mikko Laakkonen seisoo kirjahyllyn edessä

Mikko Laakkonen aloitti maanantaina 30.9. PAMin uutena koulutuspäällikkönä. Hän siirtyi tehtävään koulutus- ja elinkeinopoliittisen asiantuntijan tehtävästä. Takana on kaikkinensa jo noin 15 vuoden ura PAMissa, mukaan lukien parin vuoden pesti keskusjärjestö SAK:ssa.

Koulutuspäällikön roolissa Laakkosta motivoi erityisesti se, että koulutus ja osaamisen kehittäminen nähtäisiin entistä vahvempana osana PAMin jäsenyyttä.

– Toivoisin, että jokainen jäsen seuraisi aktiivisesti koulutustarjontaa – ja osallistuisi myös. Vielä parempaa olisi, jos jäsenet itse toisivat esiin näkemyksiään ja toiveitaan siitä, millaista koulutusta PAM voisi tarjota, hän visioi.

PAM huolehtii koulutustarjonnallaan luottamushenkilötehtävissä toimivien osaamisesta. Yhtä lailla tarjolla on runsaasti kursseja kaikille jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään omaa osaamistaan tai vaikkapa työhyvinvointiaan.

Työelämän muutosvauhti on tällä hetkellä kova, ja Laakkonen korostaa, että koulutusten tulee mukautua näihin muutoksiin ennakoivasti. 

Meidän on seurattava, miten työelämä kehittyy, ja varmistettava, että koulutustarjontamme vastaa näihin tarpeisiin.

– Meidän on seurattava, miten työelämä kehittyy, ja varmistettava, että koulutustarjontamme vastaa näihin tarpeisiin. Koulutuksen täytyy tarjota työkaluja, jotka tukevat jäsenistön ammatillista kasvua sekä luottamushenkilöiden menestymistä omissa vastuissaan, Laakkonen painottaa.

Hän korostaa yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen merkitystä koulutuksen lähtökohtina. PAMin koulutuksissa liitto ja jäsenet oppivat ja opettavat toisiaan tasavertaisina, Laakkonen kuvaa, viitaten brasilialaiseen pedagogiin Paulo Freireen.

– Jäsenistön aktiivisuus on tässä avainasemassa. Tulemme yhteen jakamaan tietoa ja kokemuksia, ja tämä vahvistaa myös yhteisöllisyyttä, Laakkonen summaa.

Suurperheen isänä Laakkoselle työasioista irtautuminen ei varsinaisesti tuota ongelmia, ja vapaa-aika kuluukin perheen parissa. Vastapainona työlle toimii myös pyöräily kotikaupunki Järvenpään ja Helsingin välillä.

Teksti: Minttu Sallinen
Kuva: Eeva Anundi

Avainsanat:

jäsenyys koulutus

Haku