Hyppää sisältöön
Uutiset

29.08.2024 09:50

Matkailu- ja ravintola-alan työntekijöiden sekä esihenkilöiden palkat nousevat 1.9. alkaen

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualan työntekijöiden sekä esihenkilöiden palkat nousevat 1,7 prosentin yleiskorotuksella. Työaikalisät eivät korotu.

nainen laskee euroseteleita
Kuva: Getty Images

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualan työntekijöiden sekä esihenkilöiden palkat nousevat 1,7 prosentin yleiskorotuksella, kun kuluvan sopimuskauden toisen vuoden palkankorotukset tulevat voimaan syyskuun alusta. Työaikalisiä ei koroteta. 

Sopimuskauden toisen vuoden palkankorotus tulee voimaan 1.9.2024 tai lähinnä sen jälkeen alkavan palkanmaksukauden alusta lukien. Se eroaa viime vuoden euromääräisestä palkankorotuksesta.

Palkankorotuksista sovittiin keväällä 2023 käydyissä työehtosopimusneuvotteluissa. Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelualan työntekijöiden ja esihenkilöiden työehtosopimukset ovat voimassa 31.3.2025 saakka.

Muista tarkistaa, että palkkasi on maksettu oikein!


Tarkistamalla palkkalaskelmasi varmistat, että saat oikean korvauksen työstäsi. Tilipäivänä jokaisen työntekijän kannattaa käydä palkkalaskelma huolellisesti läpi ja verrata sitä omaan työaikakirjanpitoon.

Jos palkkaa jäi saamatta tai huomaat palkkalaskelmassasi virheitä tai puutteita, ota yhteyttä työnantajaasi ja pyri selvittämään asia mahdollisimman pian. Apua saat tarvittaessa myös työpaikkasi luottamusmieheltä tai PAMin aluetoimistosta.

Haku