Hyppää sisältöön
Uutiset

01.08.2024 14:28

Kiinteistöpalvelualan palkat nousevat 1.8. alkaen – katso ohjeet palkkalaskelman tarkistamiseksi

Henkilökohtaisia palkkoja sekä taulukkopalkkoja korotetaan 1,8 prosentilla elokuun alussa. Kyseessä ovat kuluvan sopimuskauden toisen vuoden palkankorotukset.

Viime vuonna vaikeiden neuvottelujen jälkeen solmitun työehtosopimuksen toisen vuoden palkankorotukset astuvat voimaan elokuun ensimmäisenä päivänä 2024. Toisen vuoden palkankorotus eroaa viime vuoden euromääräisestä palkankorotuksesta. Nyt taulukkopalkkoja sekä henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 1,8 prosentin yleiskorotuksella.

Näin palkat nousevat

Elokuun ensimmäisestä päivästä alkaen taulukkopalkkoja ja henkilökohtaisia palkkoja (sopimuspalkat) korotetaan 1,8 prosentilla.

Esimerkki 1: Jos henkilökohtainen palkkasi (sopimuspalkka) on 13 euroa tunnissa, on palkkasi korotuksen (1,8 %) jälkeen 13,23 euroa tunnissa.

Esimerkki 2: Taulukkopalkoissa palkkaryhmän viisi kuukausipalkka nousee 2186 eurosta 2225 euroon ja siten palkkaryhmän viisi tuntipalkka nousee 13,58 eurosta 13,82 euroon.

Huom! Palkankorotukset tulevat voimaan elokuussa tehdylle työlle. Jos palkkapäiväsi on elokuussa, mutta palkkaa maksetaan heinäkuussa tehdystä työstä, ei tämä vielä sisällä korotusta.

Kiinteistöpalvelualan työehdoista neuvotellaan jälleen ensi vuonna

Nykyinen työehtosopimus on voimassa 31.3.2025 asti eli alkuvuodesta 2025 neuvotellaan kiinteistöpalvelualan palkoista ja muista työehdoista. Työehtosopimusneuvottelut ovat yhteispeliä, jossa joukon voima tiivistyy. Mitä paremmin työntekijät ovat järjestäytyneet, sitä parempi työntekijöiden neuvotteluasema on.

Siksi nyt kannattaa ottaa työpaikalla palkankorotukset ja tulevat neuvottelut puheeksi sekä suositella PAMin jäsenyyttä työkavereille. Suosittelijana saat palkkioksi lahjakortin (jopa 250 euroa).

Muista tarkistaa, että palkkasi on maksettu oikein!

Tarkistamalla palkkalaskelmasi varmistat, että saat oikean korvauksen työstäsi. Tilipäivänä jokaisen työntekijän kannattaa käydä palkkalaskelma huolellisesti läpi ja verrata sitä omaan työaikakirjanpitoon.

Jos palkkaa jäi saamatta tai huomaat palkkalaskelmassasi virheitä tai puutteita, ota yhteyttä työnantajaasi ja pyri selvittämään asia mahdollisimman pian. Apua saat tarvittaessa myös työpaikkasi luottamusmieheltä tai PAMin aluetoimistosta.

Mitä pidit tästä sisällöstä?

Haku