Hyppää sisältöön
Uutiset

04.09.2024 14:32

Työssä, yli 50-vuotias ja iäkäs läheinen huolehdittavana

PAM on mukana Ruuhkavuodet 2 -tutkimus- ja kehittämishankkeessa. Hankkeen aikana eri alojen työpaikoilla, erityisesti vuorotyön osalta, etsitään ratkaisuja, jotka huomioivat työntekijän vastuun iäkkään lähiomaisen tai muun läheisen hoivasta ja huolenpidosta.

Yhä useampaa työssäkäyvää odottaa iäkäs läheinen poikkeamaan.

Otsikossa kuvattu tilanne on arkea monelle suomalaiselle, sillä meillä on noin 100000 työikäistä, jotka hoitavat oman kotinsa ulkopuolella asuvaa läheistään päivittäin, ja yhteensä 750000 säännöllisesti lähiomaisestaan huolta pitävää ihmistä.
Tulevaisuudessa nykyistä polttavammaksi aiheen tekevät väestörakenteen muutokset ja säästöt julkisella sektorilla, kuten sotessa.

Haastateltavaksi hankkeeseen?

Haemme työelämässä olevia 50–69-vuotiaita PAMin jäseniä haastateltaviksi syksyn 2024 aikana. Haastatteluun sopii henkilö, jolla on hoivavastuuta iäkkäästä omaisestaan tai läheisestään vähintään viikoittain. Enintään tunnin kestävät haastattelut tehdään loka-marraskuussa etäyhteyksin.

Jos haluat mukaan haastatteluun, täytä ilmoittautumislomake viimeistään 19.9.2024 mennessä. Haastatteluun osallistumisesta saa 20 euron lahjakortin. Hankkeeseen haastatellaan 10 mahdollisimman monipuolisesta taustasta tulevaa PAMin jäsentä.

Myöhemmin syksyllä osa PAMin jäsenistä saa lisäksi kutsun jäsenkyselyyn, jonka osana on Ruuhkavuodet 2-hankkeen teemakysymyksiä.

Työsuojelurahaston rahoittamaa hanketta koordinoi Väestöliitto. Mukana ovat PAMin lisäksi DNA, Kela ja Kemin kaupunki. PAMin osalta lisätietoja antaa työympäristö- ja tasa-arvoasiantuntija Merja Vihersalo.

Lisätietoja hankkeen kotisivuilta.

Avainsanat:

hoiva

Haku