Hyppää sisältöön
Uutiset

10.05.2023 13:03

Huvi- ja teemapuistojen työntekijöille yleisen linjan mukaiset korotukset

PAM ja työnantajaliitto MaRa hyväksyivät huvi-, teema- ja elämyspuistojen uuden työehtosopimuksen. Kaksivuotisen sopimuskauden aikana alalla työskentelevien palkat nousevat yhteensä 6 %.

Linnanmäen Taiga. Kuva: Jessi Vidberg

­– Sopimus on paras mahdollinen, mitä tähän hetkeen on mahdollista saada, kommentoi ratkaisua PAMin sopimusasiantuntija Sirpa Moilanen.

Palkat korottuvat kesäkuun 2023 alusta 4,3 prosenttia ja elokuun 2024 alusta 1,7 prosenttia. Myös työehtosopimuksessa sovitut olosuhdelisät ja korvaukset korottuvat vastaavasti.

Palkankorotusten lisäksi ratkaisu edistää yhdenvertaisuutta vanhempien välillä, kun 1.8.2022 voimaan tulleen perhevapaauudistuksen määräykset saatiin päivitetyksi työehtosopimukseen. Ne tulevat voimaan kesäkuun alusta.

Huvi-, teema- ja elämyspuistojen työntekijöiden työehtosopimus on yleissitova. Sopimusta sovelletaan kiinteissä toimipaikoissa sijaitsevissa huvi-, teema- ja elämyspuistoissa työskenteleviin työaikalain alaisiin työntekijöihin, muun muassa lipunmyyjiin, pelinhoitajiin, puistotyöntekijöihin, allasvalvojiin ja ratatyöntekijöihin.

Lue lisää työehtosopimuksesta täältä

Haku